Image by Vicky Ng

Omega 3 vetzuren

Vergroot de kwaliteit van je leven met omega 3 vetzuren

Bij een tekort aan goede omega 3 vetzuren (visolie) vermindert je kwaliteit van leven. De omega 3 vetzuren zijn belangrijke bouwstenen voor onze hersenen en celmembranen en ze zijn nodig om ontstekingen te kunnen remmen. 

Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA samen. 

 

Welvaartsziekten blijken allemaal in de basis voort te komen uit sluimerende ontstekingen die het lichaam niet opgelost krijgt. Een tekort aan omega 3 is daar een hele belangrijke reden van. Want omega 3 zorgt voor:  

 • Een goede opname van voedingsstoffen en de ontgifting (celstofwisseling) 

 • Een goede werking van het immuunsysteem (ontstekingsregulatie)

 • Een goede stemming (ontwikkeling van het brein) 

 • Een evenwichtige hormoonbalans (bouwstof hormonen)

 • Een hoge stressbestendigheid (hormoongevoeligheid)

 • Een mooiere huid en haar (UV-bescherming en hydratatie van binnenuit).

 • DHA draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen

 • DHA draagt bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie

 • EPA en DHA dragen bij tot een normale werking van het hart.

Voordelen omega 3 vetzuren

Omega 3 helpt je enorm bij veel gezondheidsklachten, zoals: PCOS, PMS, acne, psoriasis, eczeem, moeite met afvallen/aankomen, haaruitval, burn-out, energie & mood schommelingen.

Daarnaast biedt Omega 3 bescherming tegen een te hoog cholesterol en hart- en vaatziekten, cognitieve achteruitgang en ziekten van het zenuwstelsel zoals MS, Alzheimer, Parkinson en zenuwschade, degeneratie van de ogen, reumatoïde ziekten zoals Bechterew en Rheuma, darmontstekingen zoals bij Colitis Ulcerosa en de ziekte van Crohn, maar ook bij de preventie en behandeling van arthrose (gewrichtsslijtage) en chronische ontstekingen van spieren en pezen/slijmbeurzen. Ook bij kanker speelt ontsteking een belangrijke rol, waarbij omega 3 vetzuren helpen bescherming te bieden.

Voor, tijdens en na de zwangerschap zijn omega 3 vetzuren ook essentieel voor de opbouw van de hersenen en het zenuwstelsel van de baby. Zowel bij kinderen als volwassenen zijn omega 3 vetzuren onmisbaar voor een goede hersenfunctie. Dus ook bij aandoeningen zoals depressie, postnatale depressie, geheugenverlies, autisme, concentratievermindering, ADHD en ADD zijn omega 3 vetzuren effectief gebleken in de behandeling.

Image by Rehina Sultanova

Verhouding omega 3 en omega 6

In de afgelopen jaren in onze consumptie van omega 3 flink afgenomen en de consumptie van granen (omega 6 vetzuren) toegenomen. Met het gevolg dat de juiste balans ver te zoeken is. Een juiste balans is idealiter 1:1. Een balans boven de 1:4 geeft je verhoogd risico op onderstaande ziektebeelden. Ik zie regelmatig uitslagen van 1:30 of zelfs 1:50. 

Bekijk de video waarin wordt toegelicht hoe het komt dat de omega 3/6 balans bij veel mensen verstoord is, wat de voordelen zijn van omega 3 en hoe je het na 4 maanden aantoonbaar kan zien in je bloed bij gebruik van de EQ Visolie.

 

Omega 3 visolie bestellen

 
DSC00755.jpg

01

Visolie + omega 3/6-meting

 • Twee flesjes visolie (in de eerste maand)

 • Vingerpriktest (in de eerste maand). Deze vingerprik dient als 0-meting*.

 • Vanaf de tweede maand 1 flesje per maand.

 • Na 4 maanden gebruik van de visolie krijg je nogmaals een test toegestuurd om je progressie te bekijken

*Is bij de 0 meting jouw ratio al 1:3 op lager, dan feliciteert Eqology jou met je goede gezondheid en krijg je je geld terug. 

€116,- eerste maand

€37,- vanaf tweede maand (per 4 weken) 

Bovenstaande kosten zijn exclusief €4,90 verzendkosten

De rode bloedcellen in je lichaam hebben een levensduur van ongeveer 120 dagen. Voordat je rode bloedcellen de omega 3-vetzuren hebben opgenomen gaan daar dus zo’n 5 maanden overheen. Eén of twee maanden visolie slikken heeft daarom geen zin. Dit verklaart ook waarom de effecten van omega-3 niet binnen een dag voelbaar zijn. Eqology gaat voor kwaliteit. Je cellen hebben namelijk de tijd nodig om de omega 3-vetzuren EPA en DHA op te nemen. 

Dit is de reden dat Eqology de omega-3 visolie in een abonnementsvorm van 6 maanden levert. Je krijgt iedere maand je visolie thuisgestuurd, super handig. Visolie is een van de supplementen die ik bijna altijd aanraad in de basissuppletie met nog een aantal. Dus ik raad je niet aan om te stoppen, maar als je wilt stoppen: dan kun je het abonnement na 5 maanden gemakkelijk zelf opzeggen. De volgende bestelopties zijn er:

02

Visolie zonder omega 3/6-meting

 • De eerste maand 2 flesjes visolie

 • Na de eerste maand ontvang je 1 flesje per maand. Je betaald de eerste maand €74 en daarna €37, exclusief €4,90 verzendkosten. 

€74,- eerste maand 

€37,- vanaf tweede maand (per 4 weken) 

Bovenstaande kosten zijn exclusief €4,90 verzendkosten

YOR_0260-2.jpg

Zuivere visolie bestellen

arrow&v
Kies een smaak:

*Let op: je ontvangt geen bevestiging van je bestelling

Image by Kadarius Seegars