top of page

Plantaardige (zaad)oliën daar kan je lichaam niets mee!

Bijgewerkt op: 29 dec. 2021


Afgelopen woensdag deelde ik een post over cholesterol en triglyceriden. Triglyceriden hebben te maken met plantaardige oliën.


Plantaardige oliën klinken heel gezond, vind je niet? Helaas is dat met veel voedingsstoffen, ze hebben een gezonde en fancy naam maar niets is minder waar. Plantaardige oliën zijn daarvan helaas een perfect voorbeeld...


Enkele voorbeelden van deze slechte plantaardige oliën die jij niet wilt eten & zeker niet aan je kinderen wilt geven zijn: raap(zaad)olie, koolzaadolie, soyaolie, zonnebloemolie, mais(korn)olie, canola olie, croma, margarine en halvarine.


Ik hoor je het al zeggen: ''maar mais en zonnebloempitten zijn toch gezond?'' Klopt! Het is het bewerkingsproces tot olie dat het slecht maakt! Het molecuul verandert en oxideert. Deze geoxideerde oliën zorgen voor negatieve invloed op je genen & liggen ten grondslag aan heel veel (welvaarts) ziekten.


Maar waarom eten we dit nog? Het is goedkope en winststimulerende voedingsstof voor de voedingsmiddelen industrie. Het geeft geen vol gevoel, dus je blijft eten & er zit geen smaak aan waardoor je het kunt gebruiken in alle producten en dit gebeurt vaak in combinatie met suiker, Gistextract, E-nummers en andere chemicaliën.


Naast dat het de kans op hart- en vaatziekten vergroot zorgt het ook voor een grotere kans op veel andere klachten doordat het een grote invloed heeft op je genen 🧬.

(onder de afbeelding gaat de tekst verder)


Wat kan je doen? Gooi bovenstaande producten in de prullenbak en vervang dit.

Voor het bakken: kokosolie of kerrygold grasroomboter

Voor op brood: kerrygolf grasroomboter

Voor salades: olijfolie


Dit zijn de momenten dat het je veel oplevert en weinig kost. Eet je dan wel een keer friet of taart, geniet er dan lekker van! Twijfel je over een product? Met mijn achtergrond en ervaring als orthomoleculair therapeut help ik je graag. Stuur gerust een foto en je vraag!


Fijne dag!


Comments


bottom of page