top of page

Wat is de juiste omega 3 visolie (dosering) voor jou?

Bijgewerkt op: 23 apr.

Regelmatig krijg ik de vraag wat de juiste dosering is voor de Omega 3 visolie van Eqology. Allereerst wil je weten waarom je de Omega 3 Visolie van Eqology zou willen nemen voor het verhogen van je Omega 3 vetzuren in je cellen. Om voldoende omega 3 vetzuren in je cellen te hebben en je lichaam daarmee te voeden heb je zo'n 3-6 keer per week vette vis nodig (afhankelijk van je portiegrootte, kwaliteit vis & gehele eetpatroon) .


Welke klachten kunnen veroorzaakt worden door een tekort aan omega 3:

 1. Stemming, angst en depressieve gevoelens

 2. Huidklachten zoals acne, psoriasis, eczeem, droge huid

 3. Maculadegeneratie (minder goed zien)

 4. Moeite met afvallen

 5. Insuline resistentie met als gevolg; energie dips, brainfog, niet 4-5 uur zonder eten kunnen, moeite met afvallen, minder verzadigingsgevoel

 6. Postnatale depressie

 7. Vermoeidheid en slaapproblemen

 8. Menstruatieklachten

 9. Gewrichtsklachten (ontstekingen)

 10. Concentratieproblemen (ADHD/ADD/Autisme)

 11. PCOS (polycysteus-ovariumsyndroom); geen eisprong, moeite met zwanger worden/blijven

 12. Allergieën & allergische reacties

 13. Hoofdpijn, migraine

 14. Hart- en vaatziektes. Omega 3 visolie beïnvloed de volgende bloedwaarden: Triglyceriden, Bloeddruk, HDL Cholesterol, plaque, ontstekingswaarden en bloedstolling.

 15. Metabool syndroom verminderd door omega 3. Kenmerkend hiervoor is: obesitas, hoge bloeddruk, insuline resistentie, verhoogde trigylceriden en lage LDL cholesterol niveaus. Omega 3 visolie vermindert hierdoor de kans op diabetes en hartziektes.

 16. Ontstekingen worden verlaagd door Omega 3 visolie. Het is bekend dat langdurige ontsteking kan bijdragen aan bijna elke chronische Westerse ziekte, waaronder hartziektes en kanker. Omega 3-vetzuren kunnen de aanmaak van moleculen en stoffen afremmen die samenhangen met ontsteking, zoals ontstekingsbevorderende eicosanoïden en cytokines.

 17. Auto-immuunaandoeningen met omega bestrijden en voorkomen zoals psoriasis, lupus, diabetes type 1, colitis ulcerosa, lichen sclerose en lichen planus en de ziekte van Cröhn.


Kunnen we omega 3 uit onze voeding halen?

Zelf eet ik al jaren hormoonproof, natuurlijk niet 100% ik geniet ook zeker van uiteten gaan en daar worden vaak niet de juiste vetzuren gebruikt om in te bakken. Ondanks dat had zelfs ik een verstoorde vetzuren balans! Ik had 4x te veel ontstekingsbevorderende vetzuren in mijn bloed! Ik scoorde 1:16 ipv onder de 1:4. Soms zie ik uitslagen van cliënten die 14x - 1:56 - te veel hebben! Ik vraag me ook altijd af hoe haalbaar het is voor de de gemiddelde Nederlander om een perfect voedingspatroon te hebben & daarbij is kwaliteit vette vis (meestal niet van je visboer!!) vrij prijzig. Naast het innemen van de Eqology visolie wil je alsnog af en toe wel genieten van een stukje vis. Wat ik je dan wil meegeven: koop altijd het MSC keurmerk en vermijd het ASC keurmerk. Klik hier voor een post hierover op instagram!


Hoe weet je als je een tekort hebt aan omega 3 visolie vetzuren:

- Door een omega 3 Vetzuren meting (klik hier om te bestellen)

- Je heb in de EMB Bloedtest celmembraan souplesse, aggregatie & poikilocytose niet in het groen

- Verhoogde Triglyceriden (boven de 0,8) waarde geprikt via de huisarts of specialist

- Je eet minder dan 4x per week vette wilde vis zoals wilde zalm (donker oranje), ansjovis, sardientjes, makreel

- Je eet vis van het ASC keurmerk (kweekvis)

- Je eet regelmatig uit pakjes & zakjes. Vergeet ook niet brood, chips, koekjes, frituur, mayonaise

- Je gebruikt margarine, halvarine, croma, koolzaadolie, zonnebloemolie óf (milde) olijfolie uit een doorzichtige plastic flesWat is dan de juiste dosis Omega 3 Visolie van Eqology voor jou?

Gebruik onderstaande tabel om erachter te komen wat jouw onderhoudsdosering is van de Eqology omega 3 visolie. Let op: het gaat hier om de onderhoudsdosering. Heb je op dit moment een te kort een omega 3 vetzuren dan wil je (tijdelijk) een dubbele dosis innemen


Klik hier voor een video om te zien hoe de bloedtest voor de omega 3 index vetzuren meting eruit ziet.


Wil je ook de omega 3 visolie van Eqology gebruiken? Klik hier om het te bestellen!


Heb je een vetzuur meting gedaan met een Eqology test en wil je je uitslag opvragen? Ga dan naar deze website en voer jouw unieke code in. WIl je weten hoe je het uitgebreide PDF documentje download? Kijk dan dit filmpje!


Hieronder zie je het overzicht voor de juiste dosering van Omega 3 van het merk Eqology. Het gaat hier om de Pure Artic Oil. Naast de Pure Artic Oil (PAO) is er ook nog de Pure Artic Oil Gold daarvoor geld dezelfde dosering. De Pure Artic Oil Gold is ontworpen voor mensen die extra willen investeren in de hersenen en een goede ogen, daarnaast raad ik deze ook aan bij huidklachten zoals acne of eczeem en als je bruiner wilt worden door de zon. Wil je de Pure Artic Oil of de Pure Artic Oil Gold bestellen? Ga dan naar mijn pagina over visolie.


Omega 3 visolie dosering Eqology
Pure Artic Oil / Pure Artic Oil Gold - Omega 3 visolie dosering Eqology

Comments


bottom of page