top of page

17 Kerst Cadeautips die je niet wil missen!

Bijgewerkt op: 21 apr.

Ik ben natuurlijk een enorme voorstander van kerstcadeaus die bijdragen aan je gezondheid! De gezelligheid & cadeautjes met kerst - en de andere feestdagen - kunnen namelijk juist bijdragen aan je gezondheid als je slimme keuzes maakt! Vandaar dat ik deze lijst kerstcadeau tips heb gemaakt voor je!


Over slimme keuzes voor cadeautjes gesproken; dit was het eerste jaar dat mijn Oma Staphorst haar XXL snoepzak die ze altijd aan alle kleinkinderen geeft met sinterklaas ingewisseld voor een pure chocolade letter - die ik al binnen 2 dagen ophad - van hoge kwaliteit! Slechts 4 ingrediënten! Enorm lekker & mijn lichaam werd er ook blij van!


Natuurlijk eet ik ook zeker wel wat heerlijke pepernoten, oliebollen & geniet ik van een kerstdinner. Alleen combineer ik dit wel met hapjes & drankjes die mijn lichaam wél voeden!


Wil je inspiratie voor je kerst verlanglijstje of om een kerstcadeautje te geven? Hierbij mijn favoriete (kerst)cadeau tips!De Kerstcadeau Tips:

 1. Een spijkermatje / anti stress matje. Het zorgt ervoor dat je weer in je lijf komt na een dag veel in je hoofd zitten. Veel klachten ontstaan ook doordat we te veel in ons hoofd zitten en te weinig ons lijf bewonen.

 2. Een Garmin Health watch . Deze heb ik net deze week zelf besteld. Voorheen had ik altjd een apple watch, maar op een gegeven moment merkte ik dat ik daarmee te obsessief bezig was. Herken dit ook bij jezelf als dit zo is en denk er dan over na als dit een goed idee is. Het mag je natuurlijk motiveren om meer stappen te zetten, even te ontspannen of wat meer uurtjes te slapen. Alleen gaat het er niet om dat iedere dag alle goals zijn behaald. Het mag een vriendelijke reminder / uitnodiging zijn om je lichaam vanuit de gedachte ''goed voor mij zelf zorgen'' meer aandacht te geven. Niet om een dopamine shotje te krijgen van een ring die gevuld is of een nieuwe beker die krijgt.

 3. Chikko not coffee. Ben je dol op koffie? Maar sta je daarvan snel op spanning? Krijg je last van een hogere ademhaling, meer onrust, angst of paniek? Dan ben je waarschijnlijk enorm gebaat bij een bakkie minder! Om toch nog een béétje hetzelfde gevoel te krijgen & je darmen te ondersteunen ben ik dol op Chikko Not Coffee. Deze is gemaakt van de chicorei wortel, de smaakt lijkt wat op koffie en het is ook nog eens fantastisch voor je darmflora! Helemaal met een beetje collageen en kokosmelk is het heerlijk!

 4. Thee Advent kalender. Wanneer je bij mij op consult bent geweest dan weet ik zeker dat je nu theetjes drinkt - veelal om verschillende organen te ondersteunen-. Ik ben écht dol op thee! Het is heerlijk verwarmend voor je buik (darmen & baarmoeder). Deze warmte komt je spijsvertering en hormonen ten goede! Super leuke thee ''kalender'' vind ik: Deze thee kalender het heeft allerlei smaken. Ik begin er mee op 1 januari! Zodat niet alle leuke dingen in de maand december zitten!

 5. Bijna iedereen kan na de december maand wel een gezondheidsboost gebruiken, jij ook? Bestel dan deze Mucoperm Apple kuur cadeau samen met 10 citroenen (ja schrijft ze dit echt, yess echt!). Na de december maand vol met zoetigheid kan je lichaam wel de fantastische kwaliteiten gebruiken van citroensap. Vul het aan met de Mucoperm Apple kuur en je lichaam zal je enorm dankbaar zijn! Je krijgt korting op de Mucoperm Apple kuur met code: NUTRI-786940 - en daarmee support je ook mij. Niet die citroenen vergeten hé! Iedere dag 2 halve citroenen uitgeknepen in water .

 6. Het 6 minuten dagboek. Perfect om mee te beginnen op 1 januar.i. Een nieuwe dagelijkse gewoonte die je meer blijheid & dankbaarheid gaat opleveren.

 7. Een warme kruik om op je buik te leggen tijdens het luisteren naar een meditatie, binaural beats of terwijl je een heerlijke film kijkt! Super voor je organen (lever, darmen, nieren & baarmoeder) en energie.

 8. De flow scheurkalender, voor op de wc. Om echt even de tijd te nemen van dit momentje rust. Adem dan ook direct even 3x diep in en uit. Even een diepe zucht en weer in je lijf zakken. Terwijl je geinspireerd wordt door de Flow scheurkalender! Ook dit is leuk om 2023 mee te beginnen!

 9. Om je immuunsysteem in januari een boost te geven & je maag te ondersteunen - vooral bij maagklachten - is deze pure gember sap een echte aanrader! De fles is ook nog eens erg leuk om te houden als kaarsenhouder, vaas of karaf.

 10. Omdat ik geen genoeg kan krijgen van thee wil ik deze Pukka thee geschenkdoos ook met je delen! Precies om dezelfde reden, voordeel van deze doos: je kan hem na gebruik zelf weer vullen met lekkere theetjes!

 11. Bamboo kussenslopen, vrij van chemicaliën (wat regelmatig terug te vinden is kleding, beddengoed etc) ! & goed betaalbaar.

 12. Doelgericht vaker de natuur in? Met deze wildpluk guide kan je je eigen kruiden bij elkaar verzamelen.

 13. Gebruik jij al keltisch zeezout maar heb je nog geen fijne zout en peper molen. Deze heb ik en werkt super goed! Tip: laat je keltisch zeezout eerst een paar dagen drogen in een schaaltje en doe het daarna in de molen. Vaak is het zout nog vochtig als je het koopt bij de H&B.

 14. Heb jij of iemand die je een cadeau wil doen last van PMS of overgangsklachten? Dan is deze progesteroncréme een aanrader. Progesteron is het hormoon dat je relaxt, ontspannen en fijn kan laten voelen (minder angst, paniek, stress of slaaponderbrekingen). Tip: schrijf op een kaartje dat ze het op de zachte delen van de huid mag smeren zoals de binnenkant van de armen, binnenkant bovenbenen & sleutelbeen. Let op: lees even de bijsluiter alvorens te gebruiken + dit is natuurlijk een tijdelijk oplossing uiteindelijk is het ook belangrijk om aan de slag te gaan met de oorzaak en die bevindt zich vaak aan de oestrogeen (lever) en cortisol (stress) kant. Daarvoor is een consult handig.

 15. Dat brengt mij bij tip nummer 16. Een cadeaubon van mijn praktijk voor een consult.

 16. Deze ANWB Wildpluk gids is ook echt heel leuk! Niks gezonder dan voeding direct uit de natuur. Tegenwoordig wordt veel van onze groente, fruit en kruiden gekweekt en dit bevat minder vitamines & mineralen. Ga je wandeling eens combineren met deze wildpluk guide en voed jezelf met extra vitamines en mineralen! Veel plezier!


Erg benieuwd als je hier inspiratie hebt uitgehaald! Laat je het even weten via een Instagram DM?


Veel liefs!
Kerstboom kerstcadeautjes
Hormoonproof kerstcadeau tips
Comments


bottom of page