top of page

Meer voelen & minder denken

Bijgewerkt op: 29 dec. 2021

Ik zou 5 jaar geleden nog hebben geroepen ''stel je toch niet zo aan met je voelen..'' Ik rende van hot naar her en voor ik het wist was mijn dag voorbij, hoe gaat dat bij jou? Je cortisol level gaat de hele dag door het plafond & dat terwijl cortisol DE nummer 1 hormoonkiller is! ⚡Dus als je last hebt van PDS, PCOS, PMS, een schommelende bloedsuikerspiegel, insuline(resistentie), je schildklier of slaapproblemen (+ nog vele andere klachten) dan is deze blog meer dan waardevol voor jou. Vanuit mijn ervaring als orthomoleculair therapeut ga ik mijn best doen het zo helder mogelijk uit te leggen zodat je kan werken aan je vitaliteit!


Want cortisol zorgt ervoor dat je voeding niet goed verteerd wordt, dus dan kun je nog zo gezond eten, maar is die stressmodus AAN, dan poep je dat zo weer uit. Marjolein Dubbers noemt dit DURE POEP en daar heeft ze zeker gelijk in! Met als gevolg dat je van deze voedingsstoffen ook geen andere hormonen kan maken die je ook hard nodig bent! Wellicht om zwanger te worden, lekker te slapen, makkelijk uit bed te komen, zin hebben om iets te ondernemen? Dit regelen hormonen allemaal voor je, they better be your friends.


Dus lieve allemaal: als je jezelf hierin herkent.. & Die kans is erg groot in de huidige maatschappij. Plan dan 3 keer per dag een momentje om echt even te voelen hoe je je voelt. Ik geef iedere cliënt mee om voor het eet moment even te voelen waar de ademhaling zit en minimaal 10 keer bewust te ademen, met de buikademhaling. Zo zet je je stresssysteem UIT en kun je lekker en RUSTIG van je maaltijd genieten en worden alle vitamientjes opgenomen! Je lichaam zal je dankbaar zijn.




Comentarios


bottom of page