top of page

Mijn favoriete ontbijt of lunch smoothie šŸ˜

De laatste weken eet ik dit erg vaak en ik krijg er regelmatig vragen over in mijn DM. Daarom deel ik hierbij met je het recept! Het is met rode bieten, klinkt heel gek, maar het is super zoet, dus geef het een kans!


Ingrediƫnten:

ā¤ļø 250 gram gekookte bio bieten (kant en klaar in de supermarkt)

ā¤ļø 150 ml kokosmelk (zonder koolzaadolie, raapzaadolie of andere vieze oliĆ«n)

ā¤ļø 1 scoop vegan eiwitpoeder (smaak vanille of chocolade)


Topping:

Ik gebruik bijna altijd 2 eetlepels bijenpollen omdat deze veel koper bevatten. Op de afbeelding heb ik ook cacaonibs, rozijntjes, mandarijn en pompoenpitten als topping. Natuurlijk kun je zelf lekker variĆ«ren! Tips zijn altijd welkom šŸ˜š


šŸ‘‰ Rode bieten bevatten enorm veel vitamines en mineralen en helpen je lever bij de ontgifting! Door het te combineren met eiwitten en vetten worden ook je bloedsuikerspiegel en hormonen hier erg blij van.


Koper is een belangrijk mineraal en moet in balans blijven met zink. Gelukkig is je lichaam zelf super slim in het balans houden, jij hoeft het alleen voldoende te eten. Koper helpt bij het aanmaken van energie, het controleren van ontstekingen en allergieƫn, bloedopbouw & ondersteunt de aanmaak van melanine (zorgt voor haar & huidpigment)!


& natuurlijk nog vƩƩl meer functies, maar dit is wel even genoeg voor vandaag


Wat vind jij een lekkere topping op je smoothie?



bottom of page