top of page

Online zijn is eigenlijk offline zijn!

Deze uitspraak las ik vorige week ergens en hij is enorm blijven hangen bij mij; want oooohhh wat is dit waar! 🤡


Vaak gaan we online om juist onze eigen gevoelens niet te hoeven voelen! Je bent even offline van je eigen gedachten en gevoelens. Uitchecken noem ik dit ook wel. 😏


Uitchecken zie ik regelmatig bij mijn cliënten. Dit is het moment dat gevoelens juist worden uitgeschakeld (vaak onbewust) en worden opgevuld met social media, eten, werken, stress of een hele volle agenda...


Iedere keer op social media scrollen is eigenlijk een momentje dat je uitcheckt bij jezelf: uitcheckt bij je eigen gedachten en gevoelens ❤


Om over na te denken:

Je kunt jezelf afvragen wat de reden is dat je uitcheckt? Welke gevoelens of gedachten komen er in je naar boven waarbij je jezelf niet comfortabel voelt?


Belangrijk om te weten: het kost écht veel energie om iedere keer die informatie en prikkels van al die social media kanalen op te nemen. Probeer het eens een paar uur zonder en je zal merken hoeveel meer mentale energie & focus erover is voor andere dingen.
Wat mij helpt:

📴 Iedere keer wanneer ik mijn telefoon wil pakken wanneer ik het niet écht nodig ben spreek ik met mijzelf af dat ik het over 5 minuutjes mag pakken.. Het gevolg is dat er vaak veel meer dan 5 minuutjes voorbij zijn en ik veel langer mijn focus heb behouden op mijn werk & mijn lichaam een dopamine shotje minder geef (dopamine is gevoelig voor verslaving).


📴 Alle meldingen uit. Ik heb geen enkele melding aan van social media op mijn telefoon. Ik moet echt naar de app toe om te zien als er iets is.


Het word je tegenwoordig écht niet makkelijk gemaakt om minder op social media te zitten en ook ik heb mijn ‘’mindere’’ dagen hierin, maar enkel door bewustwording kun je stappen vooruit zetten.


Ga jij een van mijn bovenstaande tips proberen? Of heb jij een tip die super voor jou werkt die je wil delen met mij? Stuur mij gerust een berichtje!


Veel liefs! ❤


コメント


bottom of page