top of page

Postnatale depressie voorkomen? Begint met een goede voorbereiding!

Bijgewerkt op: 21 apr.

Begint met een goede voorbereiding voor dat je zwanger raakt!


Want op het moment van conceptie (bevruchting eicel-zaadcel) gaat de baby vóór alles van de moeder. Je kleine krijgt voorrang op álle vitamines, mineralen en bouwstoffen.


Wanneer als je als toekomstige mama problemen krijgt zoals een verminderd geheugen, postnatale depressie of zwangerschapsdiabetes heeft het bijna áltijd te maken met een tekort aan voedingstoffen of vooraf al hormonale problemen.


Een goede voorbereiding is écht het halve werk (of misschien wel méér dan de helft), ook voor de toekomstige vader! Wist je dat een gezonde levensstijl bij de toekomstige vader ook énorm veel invloed heeft op de kwaliteit van de zaadcellen en dus de gezondheid van de baby?


Een paar tips voor je:

💛 Na het stoppen met de anticonceptie pil of het verwijderen van een mirena spiraal / koperspiraal (en ook bij het gebruik van alle andere medicatie) eerst een jaar je vitamine en mineralen voorraadjes aanvullen! Laat je altijd adviseren hierin, sommige vormen van medicatie verbruiken enorm veel extra vitamines en mineralen. Een kwalitatieve multivitamine zoals deze voor je hormonen of deze voor een stabiele bloedsuikerspiegel raad ik je altijd aan.


💛 Voldoende goede omega 3 vetzuren eten minimaal 3-5x per week vette vis zoals wilde zalm, forel, haring, makreel, sardines (afhankelijk van portiegrootte, lichaamsgewicht en kwaliteit). Daarnaast kun je ook nog wat lijnzaad of chiazaad aan je voeding toevoegen. Zelf slik ik dagelijks Eqology omega 3 visolie om voldoende vetzuren binnen te krijgen. Ik ben sinds mijn zwangerschap geen fan meer van vis eten, dus nu neem ik 2 flesjes per maand. Zelf gebruik ik deze! Bij zwangerschap en borstvoeding mag je de dosis verhogen!


💛 Richting het einde van de zwangerschap magnesium toevoegen, ontspant de spieren handig richting de bevalling. Daarnaast ondersteunt het je ook mentaal. Ik ben fan van deze magnesium ook vanwege de actieve vorm van foliumzuur die het bevat namelijk folaat. Je wilt áltijd de actieve vorm van foliumzuur slikken & nooit de ''normale'' foliumzuur.


💛 Huilen (kraamtranen) een paar dagen na de bevalling om het prolactine niveau te verlagen is een múst en ondersteund hierbij is borstvoeding geven. Door veel stress voor & tijdens de zwangerschap kan de kans op bekkeninstabiliteit toenemen door het prolactine hormoon.Wil je nog meer tips, heb je specifieke vragen of wil je een ontlasting of bloedonderzoek afnemen om exact te weten hoe je er voor staat qua vitamines, mineralen, omega 3 vetzuren, hormonen en nog veel meer? Plan via deze link een afspraak voor een gratis kennismaking!
Depressie voorkomen na je zwangerschap? Postnatale depressie vaak veroorzaakt door vitamine en mineralen tekort!
Depressie voorkomen na je zwangerschap? Postnatale depressie wordt vaak veroorzaakt door vitamine en mineralen tekort!

Comments


bottom of page