Postnatale depressie voorkomen? Begint met een goede voorbereiding!

Begint met een prenatale voorbereiding!


❌ Want op het moment van conceptie (bevruchting eicel-zaadcel) gaat de baby vóór alles van de moeder. Je kleine heeft voorrang op álle vitamines, mineralen en bouwstoffen.


Dus als je als toekomstige mama problemen krijgt zoals zwangerschapsdiabetes, verminderd geheugen en postnatale depressie heeft het bijna áltijd te maken met een tekort aan voedingstoffen of vooraf al hormonale problemen.


Een goede voorbereiding is écht het halve werk (of misschien wel meer dan de helft), ook voor de toekomstige vader! Wist je dat een gezonde levensstijl bij de toekomstige vader ook énorm veel invloed heeft op de kwaliteit van de zaadcellen en dus de gezondheid van de baby?


Een paar tips / wat info voor je:

💛 Na het stoppen met de pil (en ook bij het gebruik van alle andere medicatie) eerst een jaar je vitamine en mineralen voorraadjes aanvullen! Je kan ook altijd je laten adviseren hierin, sommige medicatie slurpen specifieke vitamines extra dus dan kun je gericht aanvullen. Een kwalitatieve multivitamine raad ik je altijd aan. Wil je weten welke multivitamine of als jouw medicatie invloed heeft op bepaalde vitamines? Stuur mij een DM en ik help je graag!


💛 Voldoende goede omega 3 vetzuren eten (lijnzaad, chiazaad, avocado, grasroomboter, forel, makreel, sardines) of eventueel een supplement en voldoende eiwitten!


💛 Richting het einde van de zwangerschap magnesium toevoegen, ontspant de spieren en het mentale.


💛 Huilen (kraamtranen) een paar dagen na de bevalling om het prolactine niveau te verlagen is een múst en ondersteund hierbij is borstvoeding geven. Door veel stress tijdens de zwangerschap kan de kans op bekkeninstabbiliteit toenemen door hetzelfde prolactine hormoon.


Wil je nog meer tips, heb je specifieke vragen of wil je een EMB Bloedtest afnemen om exact te weten hoe je er voor staat qua vitamines, mineralen, omega 3 vetzuren, hormonen, (en nog veel meer) stuur een Whatsapp bericht of een e-mail!