top of page

Stoppen met anti conceptie & dan...

Misschien verwacht je dat je lichaam na 10 jaar aan de pil het ineens weer doet, maar in de praktijk zie ik dat het lang niet altijd het geval is. Je hersenen (hypofyse) moeten namelijk eerst weer gaan bedenken hoe ze ook alweer de échte hormonen aanmaken..


Afhankelijk van hoelang je de pil hebt geslikt is je lichaam een periode nodig om weer helemaal te herstellen. Het gebruik van de anti conceptie pil zorgt voor vitamine tekorten & je lichaam moet weer opnieuw uitzoeken hoe een echte menstruatie ook alweer gaat..


Om dit te bevorderen is het handig om alle vitamine tekorten die je lichaam heeft in ieder geval aan te vullen. Voorbeelden van bewezen tekorten zijn: Vitamine B6, B12, B3, bètacaroteen, Q10, vitamine E, zink, magnesium, selenium en vitamine C.


Dit is een van de de redenen waardoor er door de pil allerlei klachten kunnen ontstaan (hierover later meer).


Je menstruatie is iedere maand een detox voor je lijf. Tijdens het gebruik van de anticonceptie gebeurt dit niet, want dat bloedverlies is geen échte menstruatie.


Wat ik je wil meegeven:


❌ Stop je met de pil vanwege een wens om zwanger te worden. Zorg eerst dat je alle vitamines aanvult hiermee verlaag je de kans op klachten tijdens de zwangerschap en erna!


❌ Gebruik een kwaliteitsvisolie om de aanmaak van hormonen te stimuleren samen met een passende multi voor tekorten!


❌ Maak een ''sole'' met keltisch zeezout als basis voor je water & ondersteun hiermee je lever!


❌ Ondersteun je lichaam tijdens het gebruik van de anticonceptie en boek een consult om erachter te komen wat jou persoonlijke behoeftes zijn.


Comments


bottom of page