top of page

Wat je wallen over jouw gezondheid zeggen & wat je er aan kan doen

Gezondheid komt van binnenuit, dat weten we inmiddels allemaal wel!


Maar waar die wallen toch vandaan komen?? Na een gezellig weekend met borrels, zoete & zoute hapjes zie ik altijd een duidelijk verschil in mijn wallen.


Regelmatig krijg ik vragen van vrouwen over hun wallen. De ene heeft er zeker meer aanleg voor dan de andere, maar ook dat heeft weer te maken met factoren die je wel kan beïnvloeden. Denk aan de dikte en opbouw van je huid. Hiervoor is collageen bijvoorbeeld erg belangrijk.


Ik verdeel voor het gemakt de wallen even in 2 soorten.


De gezwollen wallen onder de ogen en de donkere wallen onder de ogen. De gezwollen wallen herken ik bij mij onmiddellijk na een avondje uiteten bij een Japans restaurant. Waar ik graag mijn sushi verdrink in de sojasaus (die veel zout en soja bevat).


Je nieren hebben hier een hell of a job aan en dat zie je de volgende dag terug in ''pluffy look'' rondom je ogen. Wellicht herkenbaar? Wil je dit verminderen vervang dan de sojasaus door coconut amino's verkrijgbaar bij @superfoodieseu of @ekoplazabio (mijn favo locatie: @ekoplaza_zwolle ).


Heb je hier ook nog een paar wijntjes bij gedronken dan is dit waarschijnlijk ook nog een stukje donkerder. De donkere wallen duiden op je lever en galblaas. Een beetje make-up doet wonderen, maar dat lost het onderliggende probleem helaas niet op.


Verwen je nieren, lever en galblaas met:

❌ Dagelijks minimaal 2 liter water

❌ Drink regelmatig je eerste kopje water met een halve citroen

❌ Vermijd bewerkte transvetten

❌ Eet je avondeten niet te laat en niet te veel

❌ Drink dagelijkse 2 sterke koppen thee zoals detox, paardenbloem en brandnetel

❌ Beperk het aantal eetmomenten, zodat je je spijsverteringsorganen ook eens rust geeft

❌ Verminder zoveel mogelijk chemische troep op je huid en natuurlijk ook bij het eten

❌ Voeg meer zwavelrijke voedingsmiddelen toe aan je dagelijkse voeding: uien, prei, omega 3 eieren, knoflook, bieslook, alle koolsoorten (wel goed stomen/koken).


Veel liefs, Kimberly


Comments


bottom of page