top of page

Where the mind goes energy flows!

Bijgewerkt op: 14 sep. 2022

Of ook wel: Wat je aandacht geeft dat groeit!


Toen ik zelf nog dagelijks PDS klachten ervaarde was dit een issue, iedere dag opnieuw. Ik hield rekening met mijn darmklachten die bestonden uit: een gevoelige buik, een opgeblazen gevoel en misselijkheid. Daarnaast maakte ik mij er druk om, iedere dag opnieuw. Waarschijnlijk herkenbaar voor je, als je ook regelmatig lichamelijke klachten ervaart.


💛 Natuurlijk wil ik je niet meegeven om je klachten te negeren of te ontkennen. Wat ik wel wil meegeven is het kijken naar hoeveel aandacht krijgt jouw klacht en op welke manier?


Je mind is enorm sterk in het luisteren naar jouw gedachten. Geloof jij nog in je herstel? Of haal je jouw lichaam iedere dag naar beneden? Zie je ook wat je lichaam wél kan en wat je wél goed doet? Of ben je nooit tevreden, zie je enkel wat je fout doet en praat je negatief tegen jezelf?


👉 Het verhaal dat jij je lichaam vertelt met je gedachten dat telt!

Denk bijvoorbeeld aan het wetenschappelijk bewezen placebo effect!


We zijn vaak geneigd om te focussen op het negatieve. Dit zie ik ook bij de EMB bloedtest besprekingen, er wordt vaak alleen het negatieve gezien en daarom geef ik altijd aan: Zie ook wat er wél goed gaat & weet hoe bijzonder krachtig het lichaam is in het herstellen van zichzelf! Bij een wondje of bijten op je tong is je lichaam in staat binnen enkele seconden dit te fixen!


Zelf ben ik ook altijd bezig met het veranderen van niet helpende gedachten. Een voorbeeld kan zijn: ''ik heb altijd van 12.00 buikpijn’’ naar: ‘’Ik heb energie vandaag en ben ontspannen ik ga vandaag mijn buik de ruimte geven door losse kleding te dragen en een diepe buik ademhaling te hebben en te ervaren wat voor positief effect dit heeft op mijn buik''. Iedere keer dat mijn buik meer ontspannen is ben ik blij & heb ik bevestiging voor de positieve gedachte in plaats van voor de negatieve gedachte.


Heb je behoefte aan hulp bij je darmklachten, hormoon disbalans of acne? Plan een gratis kennismaking in via deze link!


Wellicht kun je vandaag alvast 1 gedachte veranderen in positieve zin!


Tot snel en veel succes!

Gedachten kunnen je klachten beïnvloeden
Your body hears everything your mind says, stay positieve

Comentários


bottom of page