top of page

All time favorite spicy pompoensoep

Bijgewerkt op: 24 aug. 2022

Ingrediënten:

Halve fles pompoen

4 Winterpeen wortels 🥕

1 rode ui

3 cm gember

1 of 2 rode pepers 🌶

4 teentjes knoflook 🧄

1 bouillonblokje zonder gist en suiker (gekocht bij reformwinkel)

600 ml water

200 ml romige kokosmelk 🥛(let op de toevoegingen, zie de ingrediënten op de verpakking)

1 tl kerrie kruiden

1 tl kurkuma kruiden

1 tl paprika kruiden

2 of 3 el Kokosvet


Allereerst de gember, peper, ui, knoflook + kruiden fruiten in veel kokosvet. Na enkele minuten mag je de wortel en pompoen ook toevoegen even roeren en dan voeg je ook het water en het bouillonblokje toe. 20 minuutjes zachtjes koken en dan pureren met de staafmixer. En dan kan de kokosmelk toegevoegd worden.


Ik doe er ook vaak nog bio rundergehaktballetjes bij (na het pureren 😛), heeeerlijk! De kruiden werken super goed op je spijsvertering en zijn ook nog eens ontstekingsremmend en dat wil je in de winter! Eventueel als topping kun je er nog pompoenpitten, feta of kiemen op doen! Zorgen voor iets meer bite + dat je ook wat meer gaat kauwen op de soep en dat zorgt ervoor dat je de juiste enzymen aanmaakt om je soep goed te verteren! Vooral bij PDS klachten, zoals buikpijn, obstipatie, diarree, brandend maagzuur is het super belangrijk om voldoende te kauwen (minimaal 15 keer) ook op soep en soomthies om voldoende spijsverteringsenzymen aan te maken.


Wist je dat de oranjekleur van de groente en ook bijvoorbeeld zalm, betekent dat er veel vitamine A in zit? Vitamine A is een ontstekingsremmer! Dit is super goed voor bijvoorbeeld acne. Een van de oorzaken van acne kan een vitamine a tekort zijn! Echter heb jij juist wat ADHD achtige klachten, kan dit ook te maken hebben met een te veel aan vitamine A.. Its all about balance...🧘‍♀️


ENJOY!

Comments


bottom of page