top of page

Tips voor zon, zonvakantie & bruin(er) worden

Bijgewerkt op: 18 sep. 2022

Om tijdens de mooie zomerdagen in Nederland of tijdens je vakantie zo bruin mogelijk te worden en niet te verbranden is het enorm handig om te doen aan zonnetraining. Wat wij massaal doen in Nederland is het hele jaar veel binnen zitten, vooral overdag want dan zijn we aan het werk & dan gaan we 2 weken lang aan de middellandse zee in de zon liggen frituren. We smeren lagen zonnebrand en lijken daardoor optisch niet te verbranden.


Handige tips om bruiner te worden, minder te verbranden & met meer energie van het strand te komen?


  1. Laat minimaal een uur de zonnestralen in je ogen schijnen, zonder zonnebril & lenzen! Via je pupillen wordt de meeste vitamine D aangemaakt & geef je het signaal aan je lichaam ''hey de zon schijnt'' tijd voor extra antioxidanten en je lichaams eigen bescherming te activeren!

  2. Eet veel kleuren groente en fruit, deze zitten boordevol antioxidanten die zorgen voor zon bescherming van binnenuit

  3. Vul dit aan met passende supplementen zoals: deze Anti-oxidanten mix Protect Plus van Energetica Natura voor bescherming van binnenuit aangevuld met deze omega 3 visolie om je ontstekingsniveaus te verlagen. Zodat je van binnenuit ook goede vetten bevat die minder snel ''aanbranden''.

  4. Smeer je alleen in met zonnebrand zonder chemisch filter. Chemische filters zorgen er juist voor dat je huid warmte vasthoudt en dat maakt dat je meer kans hebt op zonneallergie. Kies dus voor een zonnebrandcrème op basis van mineralen en blijft weg van zonnebrandcrème met parabenen en andere rare toevoegingen. Deze van Earth Line vind ik fijn!

  5. Smeer je niet direct in met zonnebrandcrème. Wist je dat je een deel van de vitamine D opname blokkeert door het smeren van zonnebrandcrème? Daarnaast draagt een hogere vitamine D status in je lichaam bij aan het verlagen van de kans op/de reactie zonneallergie.


Waar genoot jij voor het laatst van de zon?


Wil je weten wat jij kan doen om je beter te beschermen? Plan een supplement advies consult in via de afspraken planner.Zonopgang zonsondergang, oranje warm gele lucht
Zonnebrandcrème zonder chemicaliën met mineralen filter, zonneallergie


Comments


bottom of page