Heerlijke wortelsoep

Doe áltijd toppings op je soep zoals verse kruiden. Verse kruiden zijn super voor je lever en door de toppings ga je meer kauwen. & daar worden je darmen heel blij van!


In de winter is warme voeding zoals soep, veel fijner voor je lichaam en het hoog houden van je spijsverteringsvuurtje!


Het recept volgt hieronder.


Ingrediënten:

Stuk gember van 2 bij 4 cm

900 gram winterpenen

5 teentjes knoflook

Zelfgemaakte bottenbouillon of een potje van de ‘’soepfabriek’'

Check voor het recept van de zelfgemaakte bottenbouillon deze post: klik hier

Kerrygold roomboter

Keltische zeezout (H&B)

Kurkuma

Peper

Water


Zet de soeppan op met kerrygoldroomboter erin en voeg hier gesneden gember, knoflook en wortels aan toe.

Laat dit 5 minuten bakken en doe dan de bouillon erbij en vul aan met water zodat het geheel net onder water staat.


Tip: doe er zeker niet te veel water in, anders wordt de soep erg dun. We willen een dikke soep, dan kun je (helemaal met toppings) nog een beetje kauwen & daar worden je darmen erg blij van.


Laat het 30 minuten zachtjes koken. Voeg er dan flink keltisch zeezout, peper en kurkuma aan toe.


Staafmixer erdoor + als topping feta & koriander en genieten maar!