top of page

Jouw hormonale klachten zijn vaak geen te veel/weinig aanmaak probleem!

Bijgewerkt op: 19 sep. 2022

Heel regelmatig krijgen onze hormonen de schuld van vervelende klachten die we ervaren. Eigenlijk is dat helemaal niet terecht, want hormonale disbalansen hebben zelden te maken met een te veel of te weinig aanmaak van hormonen. Vaak wordt bijvoorbeeld gedacht dat er te veel testosteron wordt aangemaakt of te weinig oestrogeen.


Waar het dan wel mis gaat?


Je immuunsysteem is een grote veroorzaker van hormonale klachten. Onze immuunsysteem is het orgaan dat enorm veel energie vraagt en er ook voor kan zorgen dat andere organen minder energie krijgen. Wanneer je immuunsysteem te veel energie vraagt vanwege te hoge ontstekingsniveaus (welke reden dan ook) gaat dat ten koste van de feel good hormoontjes.


Bijvoorbeeld: een onregelmatige, pijnlijke en/of heftige menstruatie wordt vaak niet veroorzaakt doordat je te veel / te weinig hormonen aanmaakt. Het is veelal een te actief immuunsysteem waardoor de lokale ontsteking (want zo begint een menstruatie) te heftig is. Daarnaast zorgen tekorten aan magnesium & omega 3 ook voor meer pijn en ontstekingsklachten.


Het immuunsysteem en ontstekingen liggen vaak aan de bodem van klachten. Andere voorbeelden van klachten waarbij de oorzaak niet altijd ligt waar je het verwacht:


Darmklachten / PDS (Prikkelbare darm syndroom): de oorzaak ligt niet altijd in de darm.

Acne: de oorzaak ligt niet bij een slechte skincare routine

Menstruatiepijn: je mag (en wil) echt verder kijken dan enkel je hormonen


Deze magnesium kan je helpen met minder menstruatie krampen, betere omzetting en detox van hormonen in je lever & zorgen voor een beter energie metabolisme.


Om ontstekingsniveaus binnen 6 maanden te verlagen wil je deze omega 3! Ik raad je de optie met Omega 3 test aan zodat je weet wat je vooruitgang is na 6 maanden & je ook advies krijgt voor jouw onderhoudsdosering. Die is namelijk voor iedereen anders!


Stuur deze blog door naar een vriendin die deze informatie nodig is!


Liefs

Commentaires


bottom of page