top of page

Pijn & ongemakken rondom je menstruatie zijn niet normaal, welke herken jij?

Bijgewerkt op: 18 sep. 2022

Rugpijn, buikpijn, hoofdpijn, vocht vasthouden, migraine, misselijkheid, stemmingswisselingen, pijnlijke borsten, opgeblazen gevoel, krampen.. Deze menstruatie klachten zijn niet normaal!


Het hoort er niet standaard bij!


Herken jij jezelf in deze menstruatie klachten:

Je voelt je de eerste dagen van je menstruatie, de gehele menstruatie, een week ervoor of zelfs 3 weken van de maand echt niet je beste zelf!


Welke ongemakken je ook ervaart of hoeveel dagen, menstruatie klachten horen niet en zijn een teken van een hormonale disbalans!


Er zijn verschillende oorzaken van menstruatie klachten:

  1. Jarenlang anticonceptie pil gebruikt & niet de opgelopen disbalansen daardoor aangevuld

  2. Een voedingspatroon met een tekort aan voedingstoffen

  3. Niet optimaal functionerende spijsvertering (lever & darmen). Misschien zelfs PDS klachten? (lees meer over PDS klachten en wat je er tegen kan doen in deze post)

  4. Geen optimaal pakketje genen meegekregen bij je geboorte (vervuilde genen / aantal SNP's/)

  5. Te veel ontstekingsactiviteit in je lichaam en daardoor te veel activatie van het immuunsysteem.

Bij iedere oorzaak en iedere persoon past een andere oplossing. De oplossing moet passend en haalbaar zijn voor jou & daarom kan begeleiding door een therapeut handig zijn om je hulpvraag te vervullen!


Ik snap heel goed dat het overstappen van een ontbijtje met havermout nootjes en fruit naar een groene smoothie niet een makkelijke stap is & ook zeker niet perse nodig. Er zijn voldoende andere manieren.


Wat voor iedereen helpend is: zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel, vermijd zoveel mogelijk chemicaliën, pesticiden en bewerkte voeding.


Wil je persoonlijke begeleiding? Via deze link kun je een gratis kennismaking inplannen om te kijken als we een match zijn!


댓글


bottom of page